“”

Report User

Highlights

Ruben (17) is de BESTE scheidsrechter van het jaar⚽ #shorts | RTV Drenthe

Scheidsrechter Ruben van Klinken uit Nieuw-Weerdinge is pas 17 jaar en fluit al wedstrijden sinds z'n 10e. In januari werd hij verrassend verkozen tot amateur-scheidsrechter van het jaar. Maar Van Klinken wil nog veel meer. Abonneer hier: https://bit.ly/3sg6sVx Meer RTV Drenthe? https://www.rtvdrenthe.nl https://www.facebook.com/rtvdrenthe/ https://twitter.com/RTVDrenthe https://www.instagram.com/rtvdrenthe/ ‘RTV Drenthe is, als betrouwbare en onafhankelijke informatiebron, de spil in de Drentse samenleving’, dat is onze missie. We vinden het belangrijk om contact te houden met u als kijker, luisteraar en online gebruiker. Onze slogan is niet voor niets Altijd in de buurt. Dat betekent dat we aandacht hebben voor nieuws, sport, politiek, kunst en cultuur en dat we participeren in verscheidene evenementen in Drenthe. Op het RTV Drenthe YouTube kanaal publiceren we verscheidene video’s met recent nieuws in verschillende categorieën. Denk aan RTV Drenthe sport en met ons befaamde circuit TT assen natuurlijk ook vooral motorsport. Daarnaast publiceren we ook langere nieuwsitems en documentaires over misdaad, economie etc. #voetbal #scheidsrechter #amateur #sport #drenthe

Wedstrijd van de Week: Hoogeveen - OJC Rosmalen

Maandag 10 juni Hoogeveen-OJC Rosmalen de wedstrijd van de week. De wedstrijd begint om 14:00 uur, de uitzending begint vijf minuten eerder.

E&O zeker van play-offs na zege op Lions

HANDBAL - De heren van E&O hebben zich verzekerd van deelname aan de play-offs om de landstitel. De 32-28 thuiszege op Lions bleek voldoende voor de formatie van trainer/coach Joop Fiege. In een goed gevulde sporthal Angelslo knokte E&O voor elke meter en met name op basis van die vechtlust was de zege op de nummer 2 in de eredivisie ook dik verdiend. Door het verlies van Quintus bij Aalsmeer is E&O zeker van een plaats bij de eerste 6 die zich plaatsen voor de play-offs De financiële zorgen moesten zaterdagavond even wijken in de koppies van de spelers, maar misschien wel juist door die onzekere toekomst leverde E&O een prestatie van formaat. "Het was een collectieve prestatie", aldus topschutter Maarten Lueks. De middenopbouwers nam met 9 treffers zijn ploeg bij de hand. Ook Fiege prees zijn team. "De spelers willen laten zien dat Emmen niet zonder E&O kan en dat hebben ze uitstekend gedaan." Voor E&O scoorden Maarten Lueks (9), Jan Josef (6) Bart Lambert (5), Tommie Falke (4), Toby Trouw (2), Sonni de Jonge (2), Leon van Schie (2) en Marco Kehrenberg 1. Kehrenberg Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Lions nam het publiek afscheid van de Duitse opbouwer Marco Kehrenberg, die voor een stage een half jaar naar zijn thuisland gaat.

Dierentuin Emmen verhuist pinguïns

EMMEN - Een spannende dag vandaag voor de pinguïns van het Dierenpark Emmen. De dieren worden vandaag verhuist van de locatie op de Es naar de oude dierentuin in het centrum. De eerste 25 pinguïns van de 130 gaan vanaf een uur of tien op transport. De vogels worden in de 'oude' dierentuin ondergebracht in het voormalige verblijf van de zeeleeuwen. Die zijn naar Noorwegen vertrokken. De verhuizing is nodig om een nieuwe dierentuin op de Es te kunnen bouwen. Zodra de pinguïns verkast zijn, gaat de eerste de schop de grond in voor de bouw van de nieuwe dierentuin.

Duur en onnodig verlies voor Hurry Up

HANDBAL - De handballers van Hurry Up hebben zichzelf een hele slechte dienst bewezen door ook de tweede wedstrijd in de play-offs te verliezen. Na de verloren uitwedstrijd bij BEVO ging de ploeg van trainer/coach Joop Fiege zaterdag onderuit tegen de Limburg Lions. In Zwartemeer werd het na een 14-13 ruststand uiteindelijk 29-30. Door het resultaat staat Hurry Up na twee wedstrijden in de play-offs drie punten achter Volendam en de Lions, waardoor de ploeg het halen van de finale niet meer in eigen hand heeft. Finalewaardig Hurry Up speelde in de beginfase van de wedstrijd finalewaardig tegen de Lions, die verrassend vorige week landskampioen Volendam versloeg. De 10-4 voorsprong was verdiend. De dekking stond goed, de zieke keeper Guido Rink pakte zijn ballen en aanvallend was de ploeg ook goed op schot. Met name Loek Hageman, Niek Bezoen en 'Kiddy' Bjorgulfsson wisten het net makkelijk te vinden. Toch ging het na twintig minuten minder met de thuisploeg. Er werd te snel en te geforceerd afgesloten, waardoor de Limburgers dankzij de inmiddels ingebrachte tweede keus zich terugknokten in de wedstrijd. Onverklaarbaar De beginfase van de tweede helft was weer voor Hurry Up, met in die fase Ronald Suelmann, Jort Neuteboom en Nick Masmeijer als uitblinkers. Toch kantelde het duel heel even, bij een 18-16 voorsprong voor Hurry Up. Limburg Lions scoorde drie keer achter elkaar en de ploeg van trainer Maurice Canton kwam voor het eerst op voorsprong (18-19). Die voorsprong was het sein voor Hurry Up om een tandje bij te schakelen en via Bjorgulfsson (7 meter), Nick Masmeijer, Suelmann en Mart Aalderink pakte de regerend bekerwinnaar een voorsprong van drie punten: 24-21. De wedstrijd leek onder controle voor Hurry Up, maar niets bleek minder waar. Op onverklaarbare wijze gaf de thuisploeg de zege nog uit handen. Met amper 4,5 minuut op de klok stond het nog 29-27, maar na het laatste fluitsignaal logen de cijfers niet: 29-30. Hurry Up verloor zichzelf in de slotfase, deed alles fout wat de ploeg maar fout kon doen: Frivool handballen waar het zakelijk had gemoeten, de cirkelspeler zoeken terwijl de linker- en rechteropbouwer op schot zijn en constant de break willen lopen waar tijd nemen de beste oplossing was geweest. Doelpuntenmakers Hurry Up: Suelmann 7, Bjorgulfsson 5, Masmeijer 5, Hageman 4, Bezoen 3, Aalderink 1 en Postema 1

Hurry Up verliest van BSV Ben Muri bij Europees debuut

HANDBAL - De handbalheren van Hurry Up hebben bij hun debuut in de Europa Cup voor bekerwinnaars met 38-27 verloren van het Zwitserse BSV Bern Muri. De ploeg uit de Zwitserse hoofdstad was een maatje te groot voor de Zwartemeerders. Bij rust stond Hurry Up al op een 21-13 achterstand. Volgens trainer Joop Fiege gaf zijn ploeg, die het moest stellen zonder de geblesseerde Loek Hageman, de doelpunten te makkelijk weg. Over de tweede helft was hij meer te spreken. Daarin scoorden de Zwitsers slechts drie doelpunten meer dan de Drenten. De oefenmeester was na afloop redelijk tevreden over de teamprestatie. Ronald Suelmann en Kristinn Björgulfsson waren topscorers met zeven treffers elk.

Hurry Up wint bekerfinale van E&O

HANDBAL - De handbalheren van Hurry Up hebben donderdagmiddag de nationale handbalbeker in de wacht gesleept. In de finale versloegen de Zwartemeerders E&O met 25-27. Hurry Up begon goed aan de wedstrijd. E&O had geen antwoord op het agressieve en felle spel van de Zwartemeerders en keek de gehele eerste helft tegen een achterstand aan. Mede dankzij de uitblinkende doelman Guido Rink en opbouwer Ronald Suelmann stond Hurry Up bij rust op een 12-16 voorsprong. In de tweede helft ging Hurry Up verder waar het gebleven was en liep de ploeg uit naar een voorsprong van zes treffers. Vervolgens kon E&O eindelijk wat terug doen. De Emmenaren kwamen terug in de wedstrijd door vijf punten achter elkaar te scoren. Juist toen E&O de stand weer gelijk had getrokken herpakte Hurry Up zich. De Zwartemeerders kwamen weer op voorsprong en gaven die deze keer niet meer uit handen.

Hurry-Up geeft zeker lijkende winst uit handen

HANDBAL - De handbalheren van Hurry-Up hebben zaterdagavond tegen Swift uit Arnhem een zeker lijkende winst uiterst knullig uit handen gegeven. Drie minuten voor het eindsignaal stond er nog een voorsprong van 29-26 op het scorebord van sporthal De Eendracht, maar in de slotfase ging alles mis wat er mis kon gaan. Door kapitale fouten moest de ploeg uit Zwartemeer uiteindelijk met een puntendeling (29-29) genoegen nemen, daar waar de winst voor het grijpen lag. Hurry-Up, dat in de rust met 15-11 leidde, koesterde steeds een voorsprong. Ook in het tweede bedrijf leek het de goede kant op te gaan, al bleef de formatie uit Gelderland wel steeds in het juiste spoor. Dat de Arnhemmers in de slotfase toch nog langszij kwamen, had alles met het foutenfestival van de Zwartemeerders te maken. Ronald Suelmann was met elf treffers topscorer aan de zijde van Hurry-Up.