IGotSomething2Say's user profile page. Match highlights, posts and more on site!

“”

Report User

Highlights

Fortuna Sittard pakt tweede periodetitel na zege op Jong Ajax

Fortuna Sittard heeft vrijdag de tweede periodetitel in de Jupiler League definitief in de wacht gesleept. De Limburgse koploper won in eigen huis de topper tegen nummer drie Jong Ajax nipt met 2-1. Fortuna Sittard was in de tweede periode al niet meer te achterhalen door runner-up Almere City. Alleen NEC had theoretisch nog roet in het eten van de ploeg van trainer Sunday Oliseh kunnen gooien, maar de Nijmegenaren hebben al een play-offticket behaald in de eerste periode. Fortuna Sittard pakte 23 jaar geleden voor het laatst een prijs. Destijds kroonde de geelgroene brigade zich in het seizoen 1995/1996 tot kampioen van de Eerste Divisie. Fortuna Sittard stond tegen een zwaar gehandicapt Jong Ajax halverwege al op een 2-0 voorsprong door twee doelpunten van uitblinker Djibril Dianessy. Na rust maakte de thuisploeg het zichzelf onnodig moeilijk en werd het via een rake kopbal van Dani de Wit in de slotfase nog 2-1, maar verder leed bleef Fortuna Sittard uiteindelijk bespaard. Lijnders Fortuna Sittard bleef daardoor ook de reguliere stand aanvoeren met één punt voorsprong op nummer twee NEC, al heeft de degradant van vorig seizoen uit de Eredivisie wel een wedstrijd minder gespeeld. Met de van Liverpool overgekomen trainer Pepijn Lijnders voor het eerst op de bank zette NEC op eigen veld het uiterst teleurstellend presterende Go Ahead Eagles kinderlijk eenvoudig met 5-1 opzij. NEC had de zege te danken aan een hattrick van Anass Achahbar en treffers van Ferdi Kadioglu en Jari Schuurman. Tussendoor had Aaron Nemane Go Ahead Eagles nog wel op gelijke hoogte geschoten. Nummer vier Telstar kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel op bezoek bij MVV Maastricht. Nummer vijf Jong PSV verloor voor eigen publiek verrassend met 1-2 van Helmond Sport. Verder waren er zeges voor SC Cambuur (3-2 tegen De Graafschap), Almere City (1-3 tegen FC Den Bosch), RKC Waalwijk (1-0 tegen Jong AZ), FC Volendam (3-1 tegen FC Oss), FC Eindhoven (2-1 tegen FC Emmen) en FC Dordrecht (0-2 tegen Jong FC Utrecht).

Willem II en NAC Breda eindigt in gelijkspel

De Brabantse derby tussen Willem II en NAC Breda heeft vrijdag geen winnaar opgeleverd. Het immer beladen duel in Tilburg eindigde zonder al te veel opwinding in 1-1. Bartholomew Ogbeche opende vlak voor de rust de score namens Willem II. Kort na de pauze maakte Thierry Ambrose voor NAC gelijk. Willem II is nu vier duels op rij ongeslagen. Die reeks was goed voor zes punten. NAC gaf een positief vervolg aan de broodnodige zege vorige week op Heracles (3-1). Willem II bleef op de veertiende plaats op de ranglijst steken, NAC handhaafde zich op de vijftiende plek in de Eredivisie.

Jong Ajax Verslagen Jong AZ

Jong Ajax heeft maandag voor de tweede keer op rij verloren in de Jupiler League. Jong AZ klopte de ploeg met 4-2. Jong PSV won thuis met 2-0 van Jong FC Utrecht. Jong Ajax, met Mitchell Dijks in de basis, gaf in Alkmaar een 0-2 voorsprong uit handen. De Amsterdammers gingen in de vorige speelronde met liefst 0-5 onderuit tegen De Graafschap. De equipe van coach Michael Reiziger nam via Noussair Mazraoui en Mateo Cassierra de leiding. Jeremy Helmer bracht de thuisploeg vlak na de 0-2 terug in de wedstrijd, waarna Tijjani Reijnders voor de gelijkmaker zorgde. Mats Seuntjens en Levi Garcia bezorgden de thuisploeg in de slotfase de zege. Jong PSV had de overwinning al voor rust binnen. Sam Lammers opende na 25 minuten de score, waarna Albert Gudmundsson er een kwartier later 2-0 van maakte. Door het verlies heeft nummer twee Jong Ajax vier punten achterstand op koploper NEC. Jong AZ staat nu dertiende. Jong PSV is achtste, terwijl Jong FC Utrecht in de stand alleen FC Volendam onder zich houdt.

PSV verslaat PEC Zwolle na moeizame wedstrijd met 0-1

PSV heeft zondag ternauwernood voor de achtste keer op rij gewonnen in de Eredivisie. De Eindhovenaren pakten in de topper tegen PEC Zwolle in de slotseconden de volle winst: 0-1. PEC was grote delen van de wedstrijd de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen, maar het was PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin die vlak voor tijd voor de winnende treffer tekende. Door de zege in Zwolle houdt PSV een voorsprong van acht punten op nummer twee Ajax, dat zaterdag al met liefst 0-8 won bij NAC Breda. Het PEC van trainer John van 't Schip blijft het ondanks de nederlaag uitstekend doen in de Eredivisie. De bekerwinnaar van 2014 geeft drie punten toe op Ajax en staat daarmee nog altijd op een knappe vierde plek. In de volgende speelronde gaat PSV op bezoek bij middenmoter Excelsior. PEC wacht een uitduel met sc Heerenveen. Brutaal PEC begon brutaal aan de topper in het MAC³PARK stadion en had in het eerste kwartier een overwicht, zonder echt iets te creëren. De eerste echte kans was na achttien minuten voor PSV, maar Luuk de Jong miste van dichtbij. De bezoekers namen het initiatief over en dat leidde een tweede kans op voor Jorrit Hendrix. De middenvelder van PSV haalde schuin voor het doel uit, maar PEC-doelman Diederik Boer had een antwoord. Trainer Phillip Cocu besloot diezelfde Hendrix nog in de eerste helft naar de kant te halen nadat hij met al geel op zak een domme overtreding maakte. Pablo Rosario was zijn vervanger. Voor rust kregen beide ploegen nog een kans op de openingstreffer. PSV-captain Marco van Ginkel zag zijn schot in kansrijke positie geblokt worden en namens PEC kwam spits Erik Israelsson tot een kopbal die kracht miste. Druk In de tweede helft was het aanvankelijk vooral PEC dat dicht bij een goal was. Verdediger Philippe Sandler stichtte gevaar met een vrije trap en een kopbal en PSV wankelde. De Eindhovenaren waren wel twee keer gevaarlijk via De Jong, maar het was de formatie van coach Van 't Schip die de lakens uitdeelde. PSV kwam goed weg bij kansen voor Israelsson, Youness Mokhtar en Kingsley Ehizibue. Nadat de sterk spelende Mokhtar twintig minuten voor tijd wederom een grote mogelijkheid liet liggen door de bal volledig verkeerd te raken, ging de Zwolse storm wat liggen. Dat betekende niet dat PSV echt gevaarlijk werd. Toch pakte de ploeg van Cocu in extremis de volle winst. PEC-keeper Boer verwerkte de bal niet goed en Isimat-Mirin was er als de kippen bij om de bal binnen te werken.

Ajax met monsterzege van 0-8 langs NAC Breda

Ajax heeft zaterdag flink uitgehaald op bezoek bij NAC Breda. De Amsterdammers wonnen met liefst 0-8 en liepen daardoor geen averij op in de strijd om de landstitel in de Eredivisie. Ajax stond halverwege al op een 0-5 voorsprong door doelpunten van Matthijs de Ligt (twee keer), Donny van de Beek (twee keer) en David Neres. Na rust bepaalden Lasse Schöne (strafschop), Klaas-Jan Huntelaar en wederom Van de Beek met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 0-8, wat tevens de grootste uitoverwinning van Ajax ooit in de Eredivisie betekende. Door de kinderlijk eenvoudige zege voerde Ajax de druk op koploper PSV wat op. Het verschil tussen beide clubs is nu vijf punten in het voordeel van de Eindhovenaren. PSV kan het gat met Ajax zondag wel weer vergroten tot acht punten als de uitwedstrijd tegen de verrassende nummer drie PEC Zwolle succesvol wordt afgesloten. Ajax kende een droomstart in het Rat Verlegh Stadion en kwam in de dertiende minuut aan de leiding. Uit een hoekschop van Schöne kopte De Ligt de bal tegendraads tegen de touwen. NAC was vanaf dat moment de kluts helemaal kwijt en gaf Ajax alle tijd en ruimte om tot kansen te komen, waarvan de ploeg van trainer Marcel Keizer dankbaar gebruik maakte. Binnen 33 minuten breidden Van de Beek (assist Justin Kluivert), weer Van de Beek (van richting veranderd schot), Neres (fout Angelino) en opnieuw De Ligt (uit vrije trap Hakim Ziyech) de voorsprong van Ajax uit naar 0-5. Om de schade nog enigszins te beperken ging NAC in de tweede helft met vijf verdedigers spelen en dat zorgde ervoor dat de thuisploeg het Ajax wat moeilijker kon maken. Rai Vloet had zelfs oog in oog met André Onana voor de 1-5 moeten zorgen, maar de doelman van de bezoekers kwam als winnaar uit die strijd. Ajax zette pas in de laatste 25 minuten weer even aan en dat leverde gelijk nog drie extra goals op. Schöne schoot raak vanaf elf meter, Huntelaar kopte raak op aangeven van Ziyech en Van de Beek voltooide zijn hattrick met een schot in de verre hoek.

Vitesse eindigt in gelijkspel met Zulte Waregem

Vitesse wacht nog steeds op de eerste zege in de Europa League. De Arnhemmers speelden donderdagavond in een pover duel met 1-1 gelijk op bezoek bij Zulte Waregem. Vitesse keek na 23 minuten tegen een achterstand aan in het Regenboogstadion door een eigen doelpunt van Guram Kashia. Thomas Bruns trok de stand snel daarna gelijk. In een matige tweede helft kregen beide ploegen weinig kansen meer en bleef de stand onveranderd. Hoewel Vitesse zijn eerste punt pakte in groep K, schiet het weinig op in de strijd om de bovenste twee plekken. De ploeg van trainer Henk Fraser verloor de eerste twee groepsduels van Lazio (2-3) en OGC Nice (3-0) en heeft net als Zulte Waregem nu één punt. Lazio deed de beste zaken in groep K door het Nice van Wesley Sneijder in de Allianz Riviera met 1-3 te verslaan. De Italianen gaan nu aan kop met negen punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Nice met zes punten. De nummers één en twee plaatsen zich voor de knock-outfase. Door het ontbreken van Tim Matavz bij Vitesse kreeg Luc Castaignos tegen Zulte Waregem weer eens een kans in de punt van de voorhoede. De spits had zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd aan een voorsprong kunnen helpen, maar kreeg zijn voet net niet tegen de bal na een scherpe voorzet van Bryan Linssen. Zulte Waregem, dat startte met de Nederlander Sandy Walsh en Timothy Derijck (ex-PSV en ex-Feyenoord) in de defensie, toonde zich na twintig minuten gevaarlijker. Vitesse kwam in eerste instantie goed weg nadat Julien De Sart van dichtbij op doelman Remko Pasveer stuitte na een corner, maar moest vlak daarna alsnog een tegentreffer slikken. Kashia kopte de bal uit een hoekschop ongelukkig in eigen doel. Het antwoord van Vitesse was indrukwekkend, want vier minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Bruns kreeg de bal voor zijn voeten aan de rand van het strafschopgebied en plaatste de bal slim achter doelman Louis Bostyn. Gele kaarten Na de twee treffers waren de hoogtepunten in Waregem op één hand te tellen. Het meest in het oog springend was de kaartenregen die scheidsrechter Ivan Bebek liet neerdalen op de spelers van Vitesse. Linssen, Bruns, Matt Miazga en Alexander Büttner kregen geel aan het einde van de eerste helft en na rust ging ook Thulani Serero op de bon. Aan het begin van de tweede helft ging de meeste dreiging uit van Vitesse. Castaignos leek de bezoekers na 65 minuten op voorsprong te schieten, maar de scheidsrechter had vlak daarvoor al gefloten voor een vermeende overtreding van de spits. Vitesse-keeper Pasveer kreeg net als zijn collega-doelman van Zulte Waregem weinig te doen in de tweede helft, maar kwam tien minuten voor tijd nog wel goed weg. Sander Coopman kon vrij inkoppen na een voorzet van invaller Nill De Pauw, maar hij knikte de bal net over de lat.