“”

Report User

Latest Posts

Highlights FC Emmen - FC Groningen

FC Groningen heeft FC Emmen zondagmiddag in Drenthe met duidelijke cijfers verslagen. De Trots van het Noorden won met 4-0 in Emmen. De Groningse goals werden gemaakt door Bart van Hintum, twee keer Alessio Da Cruz en Paulos Abraham. Arjen Robben stond voor het eerst sinds de eerste speelronde weer in de basisopstelling, gaf twee assists en speelde bijna tachtig minuten mee.

Het jaar van Luis Suárez in Groningen

Luis Suárez startte zijn succesvolle Europese carrière als 19-jarige speler in 2006 bij FC Groningen. De Uruguayaan groeide via de Trots van het Noorden uit ...

Highlights Ajax - FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag in Amsterdam verloren van Ajax. De FC ging in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 onderuit. Invaller Ahmed El Messaoudi maakte in de slotfase de Groningse goal. Voor Ajax scoorden Ryan Gravenberch, Sebastien Haller en Dusan Tadic. De voormalig FC’er deed dat uit een strafschop.

Highlights FC Groningen - ADO Den Haag

FC Groningen heeft dinsdagavond in de 19e speelronde van de Eredivisie ruim gewonnen van ADO Den Haag. De Trots van het Noorden was in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 3-0 te sterk. Ramon Pascal Lundqvist en Jørgen Strand Larsen scoorden voor rust. Alessio da Cruz maakte zijn eerste voor de club na de pauze.

Highlights FC Utrecht - FC Groningen

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld. De Trots van het Noorden kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd in de tweede helft een goal tegen, waardoor het duel in 2-2 eindigde. Patrick Joosten en Jørgen Strand Larsen scoorden voor rust voor FC Groningen. Bart Ramselaar en Gyrano Kerk maakten de treffers van de Utrechters.

FC Groningen moet Matusiwa en Joosten missen tegen Sparta

Na het bekerverlies in Emmen pakt FC Groningen morgenmiddag, zaterdag 19 december, de competitie weer op met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Danny Buijs wil in de laatste twee Eredivisieduels van 2020 minimaal de vijfde plaats op de ranglijst in handen houden. In speelronde 13 is Sparta Rotterdam op het Kasteel van Spangen zaterdag vanaf 16.30 uur de gastheer.

Highlights AZ - FC Groningen

FC Groningen heeft zondagmiddag in Alkmaar met 2-1 gewonnen op bezoek bij AZ. De Trots van het Noorden boog na rust een achterstand om door twee treffers van Ahmed El Messaoudi. Door het resultaat staat de ploeg van trainer Danny Buijs steviger in de subtop van de Eredivisie. Na rust werden er liefst drie rode kaarten getrokken door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Invaller Mo El Hankouri kreeg rood in de blessuretijd na een opstootje. Eerder waren AZ-spelers Fredrik Midtsjø en Bruno Martins Indi al van het veld gestuurd, beiden met twee keer geel.

Highlights FC Groningen - Willem II

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van Willem II. Voorafgaand aan het duel werd één minuut stilte in acht genomen voor de overleden Diego Armando Maradona. De ploeg van trainer Danny Buijs begon sterk aan het duel, maar liet scoren na in de eerste helft. In de tweede helft maakte Ahmed El Messaoudi de bevrijdende treffer: 1-0. Door de overwinning nestelt de Trots van het Noorden zich stevig in het linkerrijtje van de Eredivisie.