Nabeschouwing Sportlust HBS

Sportlust ’46 thuis ten onder tegen HBS in de landelijke beker. Door het winnen van de districtsbeker vorig seizoen mocht het elftal van Patrick Loenen afgelopen zaterdag aantreden in de landelijke beker tegen HBS Craeyenhout uit Den Haag. Dit team, uitkomend in de landelijke derde divisie, werd goed onder druk gezet door de spelers van Sportlust ’46. Dit leidde al in de openingsminuten tot een doelpunt dat afgekeurd werd. Sportlust ’46 deed niet onder voor het team dat twee niveaus hoger uitkomt en kwam in de 33e minuut op voorsprong door een doelpunt van Patrick Lopes Martins de Veiga.De nieuwe buitenspelers van Sportlust ’46 zorgden voor snelheid en gevaar voorin. In de 45e minuut kwam HBS langszij en op dat moment waren de ploegen ook gelijkwaardig aan elkaar. In de tweede helft kwam het meeste gevaar van Sportlust’46 en was het wachten op de 2-1. De bezoekers uit Den Haag trokken echter aan het langste eind. Zij sprongen effectief met hun kansen om en in de 78e minuut werd het 1-2 en vervolgens scoorde Willem Six nog twee keer om zo met een hattrick de eindstand te brengen op 1-4. Het landelijke bekeravontuur van Sportlust ’46 is hiermee voorbij en de spelers van Patrick Loenen kunnen zich weer concentreren op de start van de competitie en de districtsbeker. Zij hebben aangetoond goed weerstand te bieden tegen een derde divisieteam en dit geeft vertrouwen voor de start van de competitie. Sportlust '46 - HBS Craeyenhout 1 - 4 '33 1 - 0 Patrick Lopes Martins da Veiga '45 1 - 1 Willem Six '78 1 - 2 Niels van Pelt '83 1 - 3 Willem Six '89 1 - 4 Willem Six