Kale & Kokkie en de Ajax-debutanten

Na een lange voorbereiding was het afgelopen zaterdag eindelijk zover: Ajax speelde thuis in de Johan Cruijff Arena de eerste wedstrijd van het seizoen. Kale en Kokkie hebben genoten van de Ajax-debutanten, maar blijven uiteraard realistisch. "Het blijft natuurlijk wel Heracles waartegen je speelt", aldus Kale. Het was de avond van Ajax-debutanten, want maar liefst vier spelers maakten hun debuut in de Eredivisie voor Ajax. Vooral Jakov Medić maakte een goede indruk bij Kale en Kokkie. "Wat een wereldgoal", zegt kokkie over de enorme poeier van Medić. "In de winkelhaak, hè? Mooier wordt het niet", zegt Kale lachend.Maar het ging niet allemaal rozengeur en maneschijn, want Kale en Kokkie zagen ook meerdere Ajacieden onder hun niveau presteren. Kenneth Taylor, Anass Salah-Eddine en Rensch speelde een matige wedstrijd, volgens Kale en Kokkie. "Salah-Eddine is een talent, maar verdedigend kwam hij echt te kort", vertelt Kokkie. Kale was niet te spreken over Taylor. "Kijk, dat is gewoon geen 10", vertelt hij. "Ik had hem al voor de tweede helft gewisseld", zegt Kokkie.  Al met al wist Ajax wel te winnen tegen Heracles en dat zorgde alsnog voor een brede glimlach op het gezicht van de Ajaxfans.  Samenvatting Ajax - Heracles Op een prachtige manier maakte het Amsterdamse publiek kennis met Jakov Medic,. Hij werd verkozen tot Man of the Match en schoof daarom aan tijdens het persmoment na de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Ajax is het nieuwe seizoen met een overwinning begonnen. Het elftal van Maurice Steijn had het lange tijd knap lastig met het gepromoveerde Heracles. De Almeloërs bleken een taaie tegenstander en kwamen zelfs op voorsprong, maar na een raket van Medić wist Ajax via Kudus een kwartier voor tijd orde op zaken te stellen. "Dynamiek, een hoge intensiteit en flair" dat wilde Maurice Steijn graag zien bij Ajax, vertelde hij voor de wedstrijd tegenover ESPN. "Ik heb veel respect voor Heracles, maar als Ajax moet je laten zien dat je één van de titelkandidaten bent." Echt sprankelend begon Ajax misschien niet aan de wedstrijd, maar tegen het net gepromoveerde Heracles Almelo konden er in de eerste helft genoeg kansen gecreëerd worden. Met het afmaken van die kansen had Ajax vervolgens meer moeite. Bergwijn, Medić, Van den Boomen en Taylor kregen allemaal mogelijkheden, naar die gingen naast of werden tegengehouden door Heracles-keeper Michael Brouwer. Brian Brobbey kreeg de grootste mogelijkheid. Een bal uit een corner hoefde de spits eigenlijk alleen maar te raken, maar juist dat kreeg hij niet voor elkaar. Goals kwamen er uiteindelijk vlak voort rust. Jay Gorter, die halverwege de eerste helft de geblesseerde Geronimo Rulli moest vervangen, had geen antwoord op een schot van Mario Engels, die na verkeerde pass van Anass Salah-Eddine raak mikte: 0-1. Die achterstand werd vrij snel goedgemaakt door Jakov Medić, die van buiten de zestien de bal heerlijk raakte. Als een raket eindigde het leerwerk in de kruising: 1-1.Ook Brobbey stormde een paar keer op het doel af, maar verdediger Navajo Bakboord voorkwam dat de aanvaller écht gevaarlijk kon worden voor het doel.De bevrijdende treffer kwam uiteindelijk in de 75e minuut, toen Benjamin Tahirovic de bal met een heerlijke stift voor de voeten van Mohammed Kudus bracht. De Ghanees, die vlak voor het doel stond, wist wel raad met die kans: 2-1.Tegen Heracles, dat opeens op de gelijkmaker begon te jagen, werd het plots gemakkelijk voetballen. Tien minuten na de 2-1 kon Steven Bergwijn profiteren van de ruimtes die de tegenstander ineens achterliet. De nieuwe aanvoerder flitste tussen twee verdedigers door, om vervolgens zuiver de verre hoek te vinden: 3-1.Het scheelde niet veel of Klaassen had kort daarna voor de 4-1 gezorgd. Dit keer was Bergwijn de aangever die bij de tweede paal Davy Klaassen vond. De invaller kon de bal niet lekker genoeg raken, waardoor Brouwer weer een redding aan zijn totaal kon toevoegen.De 4-1 zou er uiteindelijk toch komen, omdat Bergwijn ook nog uit een penalty raakschoot. Scheidsrechter Manschot legde de bal na een handsbal op de stip. 4-1 was ook de eindstand van het duel, waardoor Ajax na een moeizame start alsnog de drie punten in Amsterdam houdt. #ajax #afcajax #kale #kokkie ❌ ❌ ❌ AT5 - Echt Amsterdams Nieuws Abonneer hier op ons youtubekanaal: https://www.youtube.com/AT5 Tips of opmerkingen? Whatsapp: 06 511 909 38 Telefoon: 020 555 1155 Volg AT5: www.at5.nl Instagram: instagram.com/at5.nl Facebook: facebook.com/at5nl Twitter: twitter.com/at5