Leksands galna upphämtning räckte inte mot Skelefteå (Premiärmatchen 2020/21)(highlights)

Det såg ut att bli en klar seger för Skellefteå mot Leksand. 4-1 efter två perioder – men då vaknade Leksand och kvitterade till slut med nio sekunder kvar till 4-4. Det skulle dock bli en bortaseger efter att Andreas Wingerli avgjort i förlängningen för Skellefteå. Leksand har det tungt när de spelar en man mindre. Förra säsongen klarade de av endast 69 procent av de boxplay som laget spelade. Den här säsongen började inte heller bra. Skellefteå fick två chanser i powerplay i första perioden, båda gångerna resulterade det i en puck bakom Axel Brage i Leksandsmålet. Och hade rättvist ledningen i paus med 2-1. I andra perioden fortsatte Skellefteås lycka med en man mer. Först satte Niclas Burström 3-1 just efter att Leksand blivit fulltagligt på ett snyggt sätt när han från nära håll snurrade runt och snärtade upp pucken i krysset. Och bara fyra minuter senare var det dags igen. Den gången från Philip Brobergs klubba, en riktig kanon från backposition, hans tredje poäng i matchen. – Vi har ett bra pucktempo och vågar skjuta, säger Broberg till C More om det vassa PP-spelet. Klippen tillhör: Cmore och Tv4 sport