A brief glimpse into the past

REACTION: (1) North Carolina Tar Heels vs. (9) Michigan St Spartans
REACTION: (1) North Carolina Tar Heels vs. (9) Michigan St Spartans

The North Carolina Tar Heels finished strong after starting slow beating Sparty in the Second Round of the 2024 NCAA ...



Dohra zápasů v Evropě a první reprezentační sraz pod Haškem | KUDY BĚŽÍ ZAJÍC #170
Dohra zápasů v Evropě a první reprezentační sraz pod Haškem | KUDY BĚŽÍ ZAJÍC #170

Dohrajeme zápasy Slavie, Sparty a Plzně v Evropské a Konferenční lize. Zhodnotíme ligový víkend a hodíme okem na první reprezentační sraz pod vedením Ivana Haška. 33. díl sezóny 2023/2024 💚 Tradiční netradiční úterní vysílání nejenom na fotbalové témata ... 🟢 ZAJÍCE najdeš už i na HERO.HERO 👉 https://herohero.co/kudybezizajic/ 🎙 | HONZA "PODRY" PODROUŽEK https://twitter.com/janpodrouzek 🎙 | JAN VACEK https://twitter.com/VacekJan 🎙 | ZDENĚK FOLPRECHT https://twitter.com/ZdenekFolprecht 🇨🇿 | ONDŘEJ NOVOTNÝ https://www.instagram.com/ondrejnovotny/ https://www.facebook.com/ondrej.novotny.12 https://twitter.com/o_novotny 💙 | TIKTOK https://www.tiktok.com/@_yess.tv 🟣 | DALŠÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ https://discord.com/invite/U36kderQQk https://twitter.com/kbz_official https://www.instagram.com/kudybezizajic_official/ https://www.threads.net/@kudybezizajic_official ⚡️ | PARTNEŘI TIPSPORT: https://www.tipsport.cz/ "18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost #kudybezizajic



Šarvátka Sparty a Liberce při odchodu Flynna do kabiny
Šarvátka Sparty a Liberce při odchodu Flynna do kabiny

Šarvátka Sparty a Liberce při odchodu Flynna do kabiny ============================== Dej odběr Sleduj můj ...



Nejhorší Priskeho zápas, osvobozený Jurásek a Hapal na setrvačnost | Liga naruby
Nejhorší Priskeho zápas, osvobozený Jurásek a Hapal na setrvačnost | Liga naruby

„Prohrála celá Sparta,“ mračil se Brian Priske po čtyřgólovém debaklu v Plzni. „Jenže řada chyb jde i za ním, rozhodně měl třeba střídat dřív. Byl to nejhorší zápas Sparty pod Priskem v téhle sezoně, překonalo to i Mladou Boleslav“ říká v novém díle podcastu Liga naruby redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Jiří Fejgl: „Třeba proti Galatasarayi a v pohárovém derby ukázal, že umí zápas svými tahy výrazně ovlivnit v jeho průběhu, ale tady nic nepředvedl,“ dodává. Slavia se tak na úřadujícího mistra dotáhla na rozdíl jediného bodu. „Matěj Jurásek je nadstandardní, sebevědomý a má před sebou velké věci,“ chválí hlavního strůjce výhry nad Teplicemi Radek Špryňar: „Rozhodně mu svědčí sestava se čtyřmi obránci, protože pak může hrát klasické křídlo,“ doplňuje Michal Kvasnica. Proč Pavel Hapal jede v Baníku už jen na setrvačnost? Co změnil v Sigmě Jiří Saňák? A co dál s Filipem Panákem a jeho stylem hry? Celý díl na http://liganaruby.cz. 0:00 Úvod 1:35 Proč Sparta totálně selhala v Plzni 8:45 Měl do toho Priske sáhnout dřív? 15:20 Hranáč, Šulc, Chorý – nová plzeňská osa 23:00 Socha pro Koubka? 29:15 Sladký o Dynamu: Jak se hraje u dna? 35:40 Prodej Českých Budějovic? Co vědí hráči? 39:00 Jurásek a Wallem: křídla pro Slavii 44:50 Hapel dokončí sezonu, naštvaní fanoušci 52:30 Kvása a jeho olomoucké mrzení Pravidelný pondělní podcast s detailním zaměřením na dění ve FORTUNA:LIZE, ale nově i exkluzivní rozhovory a pořady iSkaut a Ligový insider - to všechno je Liga naruby. Fotbaloví redaktoři deníku Sport a webu iSport.cz, jejich zákulisní informace a jejich pohled na český fotbal. Sledujte web http://liganaruby.cz s bonusy pro předplatitele.



Trpišovský poznal strach, Sparta nenašla otvírák. Preciado? Koledoval si | Liga naruby
Trpišovský poznal strach, Sparta nenašla otvírák. Preciado? Koledoval si | Liga naruby

Výhra Sparty v poháru, remíza v lize. Co ukázal tradičně třaskavý derby týden? „Slavia začala mít ze Sparty herně strach. Potvrdily to momenty po snížení Olatunjiho v Edenu a taktika, s kterou pak přijel Trpišovský na Letnou,“ míní redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Jiří Fejgl v novém díle podcastu Liga naruby. „Slavia si přijela pro bod a já tuhle taktiku respektuju, Trpišovský tím možná zachránil celou sezonu,“ doplňuje svého kolegu Bartoloměj Černík. Proč ale Priskeho tým nenašel proti pevnému bloku červenobílých pověstný „otvírák“? „Protože to víko bylo prostě tvrdší,“ krčí rameny Fejgl: „Slavia hrála v podstatě 6 – 3 – 1, to u ní opravdu nepamatuju.“ Proč byla Preciadova červená jen otázkou času a proč zazářil Bořil? Co říkali Fejgl a Černík na „tah Staňkem“? speciálním hostem nové Ligy naruby byl teplický stoper Štěpán Chaloupek, které do Slavie zamíří v létě. Slavil by svůj gól do sítě budoucích spoluhráčů? 0:00 Úvod 1:40 Konzervativnější Trpišovský, válka o Letnou 9:25 Co chybělo Spartě, skvělý Bořil 16:20 Preciado šel červené naproti delší čas 23:45 Úprk slávistů při ceremoniálu. Neúcta? 29:35 Chaloupek: Stopeři Slavie to zvládli 35:50 Frťalovy fórky? Zatím nic. A co iSkaut? 43:45 Baníček! Co ale spálil Tanko? 50:40 Skvělý Dostál, co nesnáší konkurenci 1:00:40 Mrzení na Hané, ostuda ve 2. lize



Sparty masterclass, los pohárů, blamáž Baníku, konec trenéra Jílka & derby Pražských “S” | KBZ #167
Sparty masterclass, los pohárů, blamáž Baníku, konec trenéra Jílka & derby Pražských “S” | KBZ #167

30. díl sezóny 2023/2024 💚 Tradiční netradiční úterní vysílání nejenom na fotbalové témata ... 🟢 ZAJÍCE najdeš už i na HERO.HERO 👉 https://herohero.co/kudybezizajic/ 🎙 | HONZA "PODRY" PODROUŽEK https://twitter.com/janpodrouzek 🎙 | JAN VACEK https://twitter.com/VacekJan 🎙 | ZDENĚK FOLPRECHT https://twitter.com/ZdenekFolprecht 🇨🇿 | ONDŘEJ NOVOTNÝ https://www.instagram.com/ondrejnovotny/ https://www.facebook.com/ondrej.novotny.12 https://twitter.com/o_novotny 💙 | TIKTOK https://www.tiktok.com/@_yess.tv 🟣 | DALŠÍ SOCIÁLNÍ SÍTĚ https://discord.com/invite/U36kderQQk https://twitter.com/kbz_official https://www.instagram.com/kudybezizajic_official/ https://www.threads.net/@kudybezizajic_official ⚡️ | PARTNEŘI TIPSPORT: https://www.tipsport.cz/ "18+ | Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost #kudybezizajic



Superstar Klopp vs. klíčový Kuchta, Slavia může zaskočit AC Milán | Liga naruby
Superstar Klopp vs. klíčový Kuchta, Slavia může zaskočit AC Milán | Liga naruby

Giganti evropského fotbalu proti pražským „S“, Plzeň proti Servette Ženeva v roli favorita. „Úplná bomba, nejlepší, co se mohlo stát,“ hodnotí páteční los evropských pohárů redaktoři deníku Sport a webu iSport.cz ve speciálním díle Ligy naruby. „Největší hvězdou Liverpoolu je jednoznačně Jürgen Klopp, na něj se vlastně těším nejvíc,“ říká Jiří Fejgl, pro kterého byl klíčovým mužem Sparty v obou zápasech proti Galatasarayi kromě Angela Preciada ještě Jan Kuchta. „Dva zápasy, dva góly, k tomu gól po ofsajdu, který byl asi tak třícentimetrový. A jeho sprint v 95. minutě poté, co uhrál asi 400 soubojů?“ ptá se obdivně – a s jistou mírou nadsázky – Fejgl. Podle Radka Špryňara může Slavia zaskočit milánský velkoklub: „Pokud na San Siru třeba prohrají jen o gól, tak věřím, že je pak doma s fantastickým Edenem v zádech svalí,“ míní Špryňar. Přijme Plzeň roli favorita? A co Tomáš Chorý? 0:00 Úvod 0:30 Liverpool? Bomba! Nic lepšího se stát nemohlo… 3:40 Šmicer Spartě: Kdy jindy je vyřadit, než teď? 6:50 Preciado a Kuchta: dva trumfy proti Galatasarayi 9:30 AC Milán: legendární devadesátky, parádní přítomnost 13:15 Jak si proti Zimovi a spol. povede veterán Giroud? 14:20 Servette Ženeva: Plzeň si věří, co si vezme od Slavie? 18:10 Tipy na postup Pravidelný pondělní podcast s detailním zaměřením na dění ve FORTUNA:LIZE, ale nově i exkluzivní rozhovory a pořady iSkaut a Ligový insider - to všechno je Liga naruby. Fotbaloví redaktoři deníku Sport a webu iSport.cz, jejich zákulisní informace a jejich pohled na český fotbal. Sledujte web http://liganaruby.cz s bonusy pro předplatitele.



Team, Place & City Details

PAE Kerkyra
PAE Kerkyra

AOK Kerkyra , is a Greek association football club based in Corfu, Greece, which competes in the Superleague Greece

J/psi meson

The J/ψ meson or psion is a subatomic particle, a flavor-neutral meson consisting of a charm quark and a charm antiquark. Mesons formed by a bound state of a charm quark and a charm anti-quark are generally known as "charmonium".

Andalusian Party

The Andalusian Party was an Andalusian nationalist-regionalist centre-left political party from Andalusia (Spain), with an important presence in provinces such as Cádiz and Seville although in the past they have stood in other provinces and even won seats in Barcelona to the Parliament of Catalonia.

Spartiate
Spartiate

A Spartiates [ˌspärshēˈātē(z)] or Spartiate [ˈspärshēˌāt] (from respectively the Latin and French forms corresponding to Classical-Greek: Σπᾰρτῐᾱ́της and pl.

Spartina
Spartina

Spartina, commonly known as cordgrass or cord-grass, is a genus of plants in the grass family, frequently found in coastal salt marshes.The genus Spartina has been subsumed into the genus Sporobolus and demoted to the taxonomic status of section after a taxonomic revision in 2014, but it is still common to see Spartina used as genus and in 2019 an interdisciplinary team of experts from all continents -except for Antarctica- coauthored a report published in the journal Ecology supporting Spartina as a genus.The word Spartina is derived from σπαρτίνη , the Greek word for a cord made from Spanish broom (Spartium junceum). They are native to the coasts of the Atlantic Ocean in western and southern Europe, northwest and southern Africa, the Americas and the southern Atlantic Ocean islands; one or two species also occur on the North American Pacific Ocean coast and in freshwater habitats inland in the Americas.

Spartium
Spartium

Spartium junceum, the Spanish broom, rush broom or weaver's broom, is a species of flowering plant in the family Fabaceae. It is the sole species in the genus Spartium, but is closely related to the other brooms in the genera Cytisus and Genista.

Spartina alterniflora
Spartina alterniflora

Spartina alterniflora, the smooth cordgrass, saltmarsh cordgrass, or salt-water cordgrass, is a perennial deciduous grass which is found in intertidal wetlands, especially estuarine salt marshes. It has been reclassified as Sporobolus alterniflorus after a taxonomic revision in 2014, but it is still common to see Spartina alterniflora and in 2019 an interdisciplinary team of experts coauthored a report published in the journal Ecology supporting Spartina as a genus.

Spartina anglica
Spartina anglica

Spartina anglica is a species of cordgrass that originated in southern England in about 1870 and is a neonative species endemic to Britain. It was reclassified as Sporobolus anglicus after a taxonomic revision in 2014, but Spartina anglica is still in common usage.

Spartina maritima
Spartina maritima

Spartina maritima, the small cordgrass, is a species of cordgrass native to the coasts of western and southern Europe and western Africa, from the Netherlands west across southern England to southern Ireland, and south along the Atlantic coast to Morocco and also on the Mediterranean Sea coasts. There is also a disjunct population on the Atlantic coasts of Namibia and South Africa.

Spartina densiflora
Spartina densiflora

Spartina densiflora is a species of grass known by the common name denseflower cordgrass. It has been reclassified as Sporobolus montevidensis after a taxonomic revision in 2014, but Spartina densiflora is still in common usage.

Spartina patens
Spartina patens

Spartina patens, the saltmeadow cordgrass, also known as salt hay, is a species of cordgrass native to the Atlantic coast of the Americas, from Newfoundland south along the eastern United States to the Caribbean and northeast Mexico. It has been reclassified as Sporobolus pumilus after a taxonomic revision in 2014, but Spartina patens is still in common usage.

Spartacus
Spartacus

Spartacus was a Thracian gladiator who, along with Crixus, Gannicus, Castus, and Oenomaus, was one of the escaped slave leaders in the Third Servile War, a major slave uprising against the Roman Republic.

Sparta, Laconia
Sparta, Laconia

Sparta is a town and municipality in Laconia, Greece. It lies at the site of ancient Sparta.