A brief glimpse into the past

Černovír - Ústí 2:5 (0:4)
Černovír - Ústí 2:5 (0:4)

Černovír - Ústí 2:5 (0:4) Skvělý první poločas odehráli na půdě Černovíru fotbalisté z Ústí. Hosté vedli po 23 minutách 3:0 a do poločasu ještě jednu branku přidali. Olomoučané sice ve 48. minutě snížili, ale ke zdramatizování zápasu měli daleko. Soupeři se nakonec rozešli za stavu 2:5. Hostující Ústí se drží u čela tabulky, naopak Černovír má z jedenácti odehraných utkání sezony pouhých osm bodů.



Medlov - Černovír 5:0 (2:0)
Medlov - Černovír 5:0 (2:0)

Medlov - Černovír 5:0 (2:0) S vyrovnaným stavem 0:0 směřovali fotbalisté Černovíra do závěrečné pětiminutovky prvního poločasu zápasu s Medlovem, poté ale začali úřadovat domácí hráči. Před přestávkou se trefil Muzikant a Vrba a zápas se přechýlil na stranu Medlova. Celek z Uničovska přidával góly i ve druhé půli a v 72. minutě vedl už 5:0. Další šance zůstaly neproměněny, i tak se mohli domácí radovat z luxusního výsledku.



FK JESENÍK – OPATOVICE 5 : 1, 17.8.2019
FK JESENÍK – OPATOVICE 5 : 1, 17.8.2019

JESENÍK – OPATOVICE 5 : 1 17.8.2019 Jeseník napravil klopýtnutí z prvního kola a na domácím stadionu tentokrát nezaváhal. Soupeř z dalekých Opatovic odjížděl s debaklem. Vynikající vstup do zápasu. V 5. minutě Plhák zatočil přímý volný kop k bližší tyči, gólman vyrazil k volnému Janíčkovi, jeho hlavičkový pokus zastavilo břevno, ale další odražený míč přistál na noze volného Vavrače, který z blízka do prázdné branky otevřel skóre. Rozruch a zmatky v opatovické defenzivě pokračovaly a v 8. minutě kopal Jeseník penaltu za hraní rukou. Bříza, na rozdíl od předchozího utkání v Želatovicích neproměnil, napálil míč do gólmana Vinklárka. K následné dorážce se dostal Kysela a trefil nebesa. Ve 14. se domácí přece jen radovali a byli tak odměněni za aktivní útočnou hru: Minkův přetažený centr hlavičkoval Bříza, obrana odvrátila k Cundrlovi, jehož rána se odrazila k Plhákovi a ten už se nemýlil. Po pasivních patnácti minutách Opatovice ukázaly, že to dopředu také umějí a výsledkem jejich vydařené herní pasáže byl kontaktní gól Veselky, který se protlačil do šance a křížnou střelou nedal Pastuchovi šanci. Do kabin se přesto šlo s dvoubrankovým jesenickým náskokem, když Kyselův centr obrana odvrátila znovu jen k Plhákovi, který poslal míč po zemi k tyči. Jeseník i ve druhé půli několikrát mohl potrestat špatné opatovické bránění, navíc hostům se zranili dva hráči a na hřišti se několikrát pořádně zajiskřilo. V rozmezí jedenácti minut rozdal rozhodčí šest žlutých karet. Žduchanice a nervozní atmosféra provázely i závěr utkání. V něm už domácí tým výsledkově jasně dominoval. V 70. minutě Jeseník potrestal rohový kop soupeře rychlým protiútokem, výborný Minka utekl přes půlku hřiště a před brankou předložil gólovou nabídku sprintujícímu Bráblíkovi, který do prázdné dával na 4:1. A poslední slovo měl Bříza, který přece jen prolomil střeleckou smůlu, obešel dva soupeře a tvrdou střelou uzavřel gólovou bilanci. Jeseník po dobrém výkonu slaví jasné vítězství a za týden se představí opět doma, když na náš stadion přijede Slovan Černovír i se svým fanouškovským kotlem. Branky: 5. Vavrač, 14. Plhák, 31. Plhák, 70. Bráblík, 86. Bříza – 19. Veselka. FK Jeseník: Pastucha (86. Jurčák) – Bráblík, Janíček, Vavrač, Zrník – Kysela, Cundrla, Plhák, Minka (77. Krézek), Červeňák (62. Planý) – Bříza. TJ Sokol Opatovice: Vinklárek – Sigmund, Rolinc, Chrastina (46. Zela), Gerhard, Veselka, Klvaňa P., Janásek (74. Vymětalík), Klvaňa T., Kurfürst (25. Durčák), Strnadel. Žluté karty: Minka, Bráblík, Cundrla, Vavrač – Klvaňa P., Sigmund. Rozhodčí: Štětka – Slota, Čampišová. Diváci: 145



Černovír - Kralice na Hané 2:0 (0:0)
Černovír - Kralice na Hané 2:0 (0:0)

Černovír - Kralice na Hané 2:0 (0:0) Do 73. minuty čekali na gól černovírští příznivci fotbalu na první gól v utkání s Kralicemi na Hané. Síť se rozvlnila za gólmanem hostů a brzy mohli domácí slavit podruhé, když se z pokutového kopu trefil Miroslav Géc. Hosté navíc po vyloučení Krobota dohrávali utkání v oslabení, olomoucký celek udržel čisté konto a získal důležité body v boji o záchranu.



Černovír - Medlov 0:3 (0:1)
Černovír - Medlov 0:3 (0:1)

Černovír - Medlov 0:3 (0:1) V pozici favorita přijížděli na hřiště Černovíru hráči Medlova a svou roli dokázali splnit. Mužstvo z Uničovska otevřelo skóre ve 24. minutě, domácí Olomoučané marně hledali gólovou odpověď. V závěrečné pětiminutovce se dvakrát prosadil v dresu Medlova Jiří Holouš a stanovil výsledku jasnou podobu.



Černovír - Mohelnice 1:2 (1:1) Pen: 2:4
Černovír - Mohelnice 1:2 (1:1) Pen: 2:4

Černovír - Mohelnice 1:2 (1:1) Pen: 2:4 Černovír na vlastním hřišti prohrával v souboji s Mohelnicí od 8. minuty, do přestávky ale domácí mužstvo dokázalo srovnat skóre. Hosté od 65. minuty hráli v deseti, ale rozhodující branka už nepadla. Zápas tak rozsoudily penalty, ve kterých si lépe poradili hosté, kteří tak v Olomouci vybojovali dva body.



Černovír - Šternberk 2:0 (1:0)
Černovír - Šternberk 2:0 (1:0)

Černovír - Šternberk 2:0 (1:0) První výhru v novém ročníku krajského přeboru si připsal olomoucký mančaft z Černovíra. V domácím utkání dvěma góly předčil Slovan hosty ze Šternberka. Do vedení šli Černovírští deset minut před koncem první půle po střele Kirschbauma a po hodině hry rozdíl ve skóre ještě narostl, když Bořivoj Petrů využil zaváhání hostující defenzivy. V útoku se Šternberským nevedlo a Černovír uhájil výhru s čistým kontem.



Černovír - Velké Losiny 0:3 (0:2)
Černovír - Velké Losiny 0:3 (0:2)

Velkou šanci v podobě pokutového kopu dokázal zlikvidovat soupeřům z Velkých Losin domácí brankář z Černovíra, ale útok hostů olomoucký celek nakonec zastavil nedokázal. Soupeř ze Šumperska dvakrát udeřil těsně před přestávkou. Domácí Slovan se snažil o kontaktní branku, avšak Losiny navýšily čtvrthodiny před koncem na 0:3 a pohlídaly si první tři body do tabulky.



Team, Place & City Details

Lichkov
Lichkov

Lichkov or Plhy City is a small village in the Ústí nad Orlicí District, Pardubice Region, in the northeastern part of the Czech Republic, at the foot of Orlické Hory, bordering with Poland.

Lichnowsky
Lichnowsky

The House of Lichnowsky or House of Lichnovský is a Czech aristocratic family of Silesian and Moravian origin, documented since the 14th century.

Lochkovian

The Lochkovian is one of three faunal stages in the Early Devonian epoch. It lasted from 416 ± 2.8 million years ago to 411.2 ± 2.8 million years ago.

Michael Luchkovich
Michael Luchkovich

Michael Luchkovich was a Canadian politician. He was the first person of Ukrainian origin to be elected to Parliament.

Lichnov (Bruntál District)
Lichnov (Bruntál District)

Lichnov is a village and municipality in Bruntál District in the Moravian-Silesian Region of the Czech Republic.

Lichnov
Lichnov

Lichnov is a village and municipality in Nový Jičín District in the Moravian-Silesian Region of the Czech Republic.

Lickóvadamos

Lickóvadamos is a village in Zala County, Hungary.

Mike Cernovich
Mike Cernovich

Michael Cernovich is an American social media personality, anti-feminist, men's rights activist, political commentator, and conspiracy theorist. He has been characterized as a part of the alt-right, but does not describe himself as such.

Chernivtsi
Chernivtsi

Chernivtsi is a city in western Ukraine. It is situated on the upper course of the River Prut, and is the administrative center of Chernivtsi Oblast (province) – the northern, Ukrainian part of the historical region of Bukovina.

Černovice

Černovice is name of several locations in the Czech Republic:

Černovice (Chomutov District)

Černovice is a village in the Chomutov District of the Czech Republic. It has around 1800 inhabitants.

Černovice (Pelhřimov District)
Černovice (Pelhřimov District)

Černovice is a town in the Czech Republic.

Csernovics Ujfalu

Csernovics Ujfalu was puszta or praedium (depopulated area, in Latin) in the NW part of Arad County, about 10–15 km from the Romanian-Hungarian border, via Curtici. Situated SE of Curtici, it was depopulated in March 1852, when the new landlord (who presumably won the property playing a cards game) dissolved the property, ousting the farmers working there on tobacco fields.